Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
30 okt 2022

Actie ‘Nederland geeft licht’ voor het eerst bij de mensen thuis

Op 30 oktober, de dag dat de wintertijd is ingegaan, gaven Douwe Bob, Jeroen van der Boom en Sylvana IJsselmuiden het startsein voor de jaarlijkse KWF-actie ‘Nederland geeft licht’. In de donkere dagen kunnen mensen een lichtje geven aan iemand die geraakt is door kanker. Nieuw dit jaar is dat je het lichtje online bestelt en thuisgestuurd krijgt. Daarmee is de actie persoonlijker dan ooit.

KWF organiseert deze sympathieke eindejaarsactie voor het zevende jaar op rij. Annebel Schipper, woordvoerder van KWF: “In Nederland leven ruim 830.000 mensen met en na kanker. En dat worden er steeds meer. Juist aan het einde van het jaar, in de donkere dagen rond kerst, is het fijn om iemand te laten weten dat je aan diegene denkt. Want niemand hoeft er alleen voor te staan.”
 

Nieuw: een lichtje thuis

Schipper: “Waar we voorgaande jaren verschillende plekken in Nederland verlichtten, zoals het Olympisch Stadion, Madurodam en de Afsluitdijk, koop je het lichtje nu zelf. Afgelopen jaren kregen we van heel veel mensen het verzoek om het lichtje thuis te ontvangen, of te overhandigen aan een dierbare. Dat is nu mogelijk.”
 

Douwe Bob: ‘Iedereen geeft eigen betekenis’

Tijdens de aftrap verkocht Douwe Bob lichtjes aan het winkelende publiek in stadshart Amstelveen. Dat deed hij samen met zanger Jeroen van der Boom, model en presentatrice Sylvana IJsselmuiden (o.a. Expeditie Robinson) en ex-patiënten Cherine en Niek.

Douwe Bob: “Sommige mensen kochten het lichtje om iemand te bedanken, een steuntje in de rug te geven, of samen een mijlpaal te vieren. Maar ook om samen terug te denken aan iemand die wordt gemist. Mooi om te zien dat iedereen er een eigen betekenis aan geeft. Mijn lichtje is voor iedereen, want deze vreselijke ziekte raakt iedereen.’’
 

Opbrengst naar zorg en onderzoek

Het lichtje is te koop voor € 9,95 op kwf.nl/geeflicht en van elk lichtje gaat € 3,50 naar KWF. Het totaalbedrag dat met de actie wordt opgehaald investeert KWF in de beste zorg voor iedereen die moet omgaan met kanker. Ook financiert KWF baanbrekend onderzoek. Bijvoorbeeld naar nieuwe therapieën en medicijnen.

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress