Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
12 mei 2022

Grootse muurschildering van Judith de Leeuw te zien in nieuwe tv-show van KWF

Na elf edities van het tv-programma ‘Nederland staat op tegen kanker’ gaat het roer om. Met een levensgroot kunstwerk maakt KWF een statement vóór het leven. Steeds meer mensen leven met en na kanker. Naast het financieren van kankeronderzoek investeert KWF daarom ook in een beter leven en meer zorg voor mensen die zijn geraakt door kanker. Tijdens de live tv-show onthult street artist Judith de Leeuw een enorm kunstwerk dat symbool staat voor al die mensen die leven met de gevolgen van kanker. De live uitzending is op 30 mei, 21.25 uur (AVROTROS, NPO1).

Op de Kop van Zuid in Rotterdam wordt op 30 mei 2022 op het gebouw 't Leidsche Veem van SSH Student Housing een levensgroot kunstwerk van street artist Judith de Leeuw onthuld. Vandaag (12 mei) is zij aan het kunstwerk begonnen en vanaf nu zal zij iedere dag hieraan werken tot 30 mei. In de tv-uitzending ‘Voor het leven’ wordt, door presentator Frits Sissing, toegewerkt naar de onthulling van het kunstwerk. Daarnaast zien we inspirerende verhalen van mensen die leven met kanker, optredens van bekende artiesten en krachtige statements van bekende en onbekende Nederlanders als André van Duijn, Eloise van Oranje, Ron Fresen, Sander Schimmelpenninck, Sosha Duysker en Martsje Paulusma.
 

Wereldberoemde street artist Judith de Leeuw – JDL street art

Judith de Leeuw (JDL Street Art) is de wereldberoemde street artist die het bijzondere kunstwerk gaat maken. Speciaal voor ‘Voor het leven’ maakt Judith de levensgrote muurschildering van 15 bij 26 meter. Voor dit kunstwerk laat ze zich inspireren door de verhalen van drie hoofdpersonen, die symbool staan voor al die mensen die leven met en na kanker. Iets dat voor Judith heel dichtbij komt vanwege een ziek familielid.
 

Locatie Rotterdam

Op het Wilhelminaplein in Rotterdam wordt de muurschildering gemaakt. Er is gekozen voor het Wilhelminaplein, omdat dit de naam draagt van de oprichtster van KWF, Koningin Wilhelmina. Burgemeester van Rotterdam, de heer Aboutaleb, koopt het eerste stukje van het kunstwerk en is enorm trots op het feit dat Rotterdam de eerste stad is die ‘Voor het leven' mag verwelkomen en daarom ondersteunt ook Rotterdam Make it Happen de actie.
 

Geef voor het leven

Vanaf 12 mei kan iedereen in Nederland een stukje van het levensgrote kunstwerk kopen via www.kwf.nl/voorhetleven. Je koopt een uniek stukje van de muurschildering. Daarmee wordt het een kunstwerk van ons allemaal. Een levenswerk van heel Nederland. Samen maken we een statement voor het leven. Met een donatie draag je bij aan een betere toekomst voor mensen met en na kanker.

Voor het leven, 30 mei om 21.25 uur, live vanuit Rotterdam bij AVROTROS op NPO 1

Trailer 'Voor het Leven' 
 

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress