Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
27 aug 2019

1 t/m 7 september: 70e collecteweek voor KWF Kankerbestrijding

Vanaf zondag organiseert KWF Kankerbestrijding voor de 70e keer de grootste collecte van Nederland. Ruim 800 collecteteams, bestaande uit 80.000 vrijwilligers, halen van 1 t/m 7 september geld op voor kankerbestrijding. De opbrengst komt ten goede aan het voorkomen van kanker, meer kankeronderzoek en een beter leven voor mensen die ziek zijn of ziek zijn geweest.

In 70 jaar tijd, sinds de oprichting van KWF, is de overlevingskans van kanker gestegen van 25% naar 65% (cijfers IKNL). Dat is positief, maar jaarlijks overlijden nog steeds ongeveer 45.000 mensen aan kanker; dat maakt dat kanker doodsoorzaak nummer 1 is in Nederland.
 

Speciale munt

HKH Prinses Beatrix, beschermvrouwe van KWF, slaat op 31 augustus in het bijzijn van collectanten, patiënten en onderzoekers een speciale KWF Munt. Dit gebeurt op de geboortedag van Koningin Wilhelmina. Met een gift van de Nederlandse bevolking heeft zij in 1949 KWF opgericht.

Vriend van KWF Gijs Staverman opent maandagochtend met een slag op de gong de Amsterdamse beurs Euronext. Hiermee trapt hij de Collecteweek af.
 

Drie generaties collectanten

Kanker raakt ons allemaal: maar liefst 1 op de 3 mensen krijgt kanker. Daardoor loopt iedere collectant met een eigen motivatie en doet iedereen met een persoonlijke reden iets in de collectebus. Nina van der Kaaden (20 jaar) uit Ermelo : ‘Al sinds ik kan lopen, loop ik collecte. Eerst met mijn oma of moeder mee en vanaf mijn 16e met een eigen bus. Ik collecteer niet alleen voor een ander, want elk jaar levert het mezelf ook iets op, zoals bijzondere gesprekken.’

NPO Radio 2 steunt van maandag 2 tot en met vrijdag 6 september de Collecteweek met `NPO Radio 2 - 100 uur voor KWF`. Onder aanvoering van DJ Rob Stenders maken alle DJ’s op de publieke radiozender 100 uur radio voor KWF.

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress