Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
18 mei 2017

16.298 nieuwe KWF-supporters dankzij tv-show

Tijdens de KWF Marathon tegen kanker op NPO 1 kwamen bekende en onbekende Nederlanders in actie voor hun dierbaren met kanker. Zo legde modeontwerpster Olcay Gulsen samen met 161 deelnemers een triatlon af en liep paralympisch snowboarder Bibian Mentel op haar prothese met 294 wandelaars 42 kilometer van Amsterdam naar Alkmaar. Mede dankzij deze geweldige prestaties meldden zich 16.298 nieuwe supporters aan voor KWF Kankerbestrijding.
 

Indringende optredens

Caroline Tensen presenteerde de show live vanaf het Waagplein in Alkmaar. Naast de finish van de wandelmarathon en de triatlon, zag het publiek indringende portretten van patiënten en onderzoekers. Er waren bijzondere optredens van Nick en Simon, Glennis Grace en OG3NE. Cabaretiers Jörgen Raymann, Roué Verveer en Peter Heerschop kropen op hun eigen wijze in de huid van kankeronderzoekers.
 

NPO Radio 2

Luisteraars van NPO Radio 2 hebben de hele dag platen gedoneerd die voor hen waardevol zijn en hebben zo de marathon gesteund. DJ`s als Gerard Ekdom, Gijs Staverman en Ruud de Wild zijn in een speciale bus (de NPO Radio 2 Collectebus) door heel Nederland gereden om het verhaal achter de plaat te horen.

KWF is iedereen die op welke wijze dan ook heeft meegewerkt aan de Marathon tegen kanker erg dankbaar.
 

Over Marathon tegen kanker

Marathon tegen kanker is een initiatief van KWF Kankerbestrijding. De marathon is een metafoor voor kankeronderzoek. Het is een lange weg met een duidelijk einddoel: de dag dat niemand meer sterft aan kanker. We hebben veel uithoudingsvermogen nodig om die dag te bereiken, maar samen halen we de finish.

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress