Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
01 jun 2015

2 mln euro voor onderzoek naar kanker

Drie jonge onderzoekers hebben vandaag in Alpe d’Huez de Bas Mulder Award ontvangen, een initiatief van Alpe d'HuZes. Met de uitreiking is een totaalbedrag van 2 miljoen euro gemoeid uit het KWF / Alpe d’HuZes fonds en wordt besteed aan baanbrekende onderzoeken. De winnaars zijn Victor Peperzak, Noel de Miranda en Sven Miog.

De Bas Mulder Awards zijn in het Franse Alpe d’Huez uitgereikt door Steph Mulder, de broer van de in 2011overleden Bas Mulder. Dat gebeurde in de aanloop van het evenement Alpe d’HuZes waar donderdag 4 juni weer 4700 deelnemers geld bijeenbrengen om een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen de deelnemers de legendarische Alpe d’Huez tot maximaal zes keer. Alpe d’HuZes bevordert en ondersteunt op deze manier (wetenschappelijk) onderzoek naar kanker in alle mogelijke vormen, zodat niemand meer dood hoeft te gaan aan kanker. Alpe d'HuZes wil met de jaarlijkse Bas Mulder Award haar missie een krachtige impuls geven door, in het gedachtegoed van Bas Mulder, jonge ambitieuze kankeronderzoekers te inspireren om het uiterste van zichzelf te geven.

De Bas Mulder Award winnaars zijn dit jaar:

Victor Peperzak
Victor Peperzak is onderzoeker bij het AMC. In zijn onderzoek gaat hij op zoek naar remmers van een eiwit dat veel aanwezig is in kankercellen. Dit eiwit speelt een belangrijke rol bij het overleven van deze cellen. Victor Peperzak onderzoekt manieren om deze eiwitten te remmen, zonder gezonde cellen te beschadigen. 

Noel de Miranda
Noel de Miranda is onderzoeker bij het LUMC. Hij onderzoekt hoe immunotherapie gebruikt kan worden om mensen met darmkanker te behandelen. Dit doet hij door te kijken welke proteïnen er anders zijn in kankercellen dan in gezond weefsel. Vervolgens wil hij het immuunstelsel stimuleren met deze proteïnen zodat het zelf in staat is de kankercellen op te ruimen.

Sven Miog
Sven Miog is onderzoeker bij het LUMC. Met zijn onderzoek wil hij de chirurgische behandeling van alvleesklierkanker verbeteren. Op dit moment wordt er nog te vaak door de tumor heen gesneden bij een operatie, waardoor er tumorcellen kunnen achterblijven. Met nieuwe beeldvormende technieken wil hij ervoor zorgen dat artsen tumorcellen en gezonde cellen beter van elkaar kunnen onderscheiden om de tumor volledig te kunnen verwijderen. 


Bas Mulder Award 

De Bas Mulder Award is een initiatief van Stichting Alpe d'HuZes. De Wetenschappelijke Raad van KWF Kankerbestrijding beoordeelt de kwaliteit van de inzendingen. Alpe d'HuZes heeft als doel om de onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht, door met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen van het mogelijke te verleggen. Bas Mulder was hiervan het toonbeeld. Bas wist gedurende de vier jaar van zijn ziekte mensen van alle leeftijden te inspireren en te laten inzien dat je altijd iets van je leven kunt maken, hoe moeilijk of kort dit leven soms ook is. Bas overleed in september 2010 op 24-jarige leeftijd aan kanker.

Website: www.opgevenisgeenoptie.nl/onderzoek/bas-mulder-award.

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress