Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
01 sep 2014

Aftrap 65e collecteweek door bekende Nederlanders

Vandaag start de 65e collecte van KWF Kankerbestrijding. 100.000 vrijwilligers gaan van 1 tot en met 6 september alle deuren in Nederland langs om geld op te halen voor kankeronderzoek. Ook bekende Nederlanders zoals Gers Pardoel, Beau Schneider, Ruud Feltkamp, Victor Reinier, Mirella van Markus, Tangarine, Jan de Hoop, Bert Haandrikman, Maarten van der Weijden,  Tim Douwsma, Jacques d’Ancona en Arie Koomen gingen vandaag langs de deuren. Door het hele land gaan zij de collectanten een hart onder de riem steken.

Al 65 jaar gaan collectanten langs de deuren om geld op te halen voor kankeronderzoek. Dit jaar liep Jan de Hoop (RTL Nieuws) mee met vrijwilligers in Apeldoorn. Jan de Hoop: "twee jaar geleden verloor ik mijn vader aan kanker. Laten we samen wat doen aan deze vreselijke ziekte door geld op te halen voor kankeronderzoek." Gers Pardoel (artiest) liep met collectanten mee in Tilburg: "het voelt heel erg goed om mee te lopen met de collectanten van KWF. Ik heb ongelooflijk veel respect voor hun vrijwillige inzet." 


Betere overlevingskansen door kankeronderzoek

Er is in 65 jaar veel vooruitgang geboekt; zo is het percentage van kankerpatiënten dat vijf jaar na diagnose nog in leven is, gestegen van gemiddeld 25% in 1949 naar 61% in 2013. Vooraanstaande kankeronderzoekers stellen dat ontwikkelingen op het gebied van immunotherapie en personalised medicine de overlevingskansen nog verder kunnen verbeteren. Echter, in Nederland krijgen nog steeds 12 mensen per uur te horen dat zij kanker hebben en jaarlijks sterven 44.000 mensen aan kanker. Door geld op te halen voor onderzoek leveren de collectanten een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van kanker.


Over KWF Kankerbestrijding

KWF Kankerbestrijding is opgericht in 1949. Koningin Wilhelmina ontving bij haar Gouden Regeringsjubileum in 1948 een Nationaal Geschenk. Zij besloot dit bedrag van 1 miljoen euro (toen: ruim 2 miljoen gulden) te bestemmen voor de bestrijding van kanker. Het Koningin Wilhelmina Fonds voor de Kankerbestrijding werd opgericht. KWF Kankerbestrijding werft al sinds de oprichting zelf fondsen, en financiert nu ongeveer de helft van al het wetenschappelijk kankeronderzoek in Nederland. 

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress