Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
08 jun 2017

Directeur KWF vertrekt eind 2017

Na ruim 6 jaar als bestuurder en algemeen directeur van KWF Kankerbestrijding, kondigt Michel Rudolphie zijn vertrek aan. Tijdens de bestuursperiode van Rudolphie heeft KWF Kankerbestrijding de definitieve transitie ingezet van een collectefonds naar een maatschappelijke organisatie met drie duidelijke missiedoelen: Meer genezing, Minder Kanker en een Betere kwaliteit van leven. In een zeer dynamisch oncologisch veld, stelt KWF altijd de patiënt centraal.

KWF Kankerbestrijding zal voor het einde van dit jaar een nieuwe bestuursstructuur invoeren bestaande uit een tweehoofdig bestuur. Deze structuur wordt komende periode nader vormgegeven door de Raad van Toezicht. Michel Rudolphie zal zelf geen deel uitmaken van dat tweehoofdig bestuur.

Prof. mr. Tanja Bender, voorzitter Raad van Toezicht KWF: “Michel heeft jarenlang een zeer grote bijdrage geleverd aan de professionalisering van KWF. Onder zijn leiding zijn o.a. reorganisaties doorgevoerd, nieuwe initiatieven gestart zoals het informatieplatform Kanker.nl en het Oncode topinstituut, en is een nieuwe bestedingsstructuur ingevoerd voor jaarlijks vele honderden onderzoeksprojecten. Ook zijn de krachten van KWF gebundeld met Pink Ribbon. De organisatie is op alle vlakken gegroeid. KWF gaat hem missen”.

Prof. dr. René Medema, voorzitter Raad van Bestuur AVL/NKI, vindt het jammer dat Michel KWF zal verlaten gelet op zijn zeer grote bijdrage de afgelopen jaren aan de missie van KWF:  “We zijn Michel zeer erkentelijk voor de constructieve discussies over waardecreatie voor het NKI, de samenwerking tussen KWF en AvL-NKI, het onderzoek en bovenal de impact voor de patiënt”.

Michel Rudolphie verlaat KWF per 31 december a.s. Hij zal zich oriënteren op nieuwe uitdagingen. “Na 6 jaar breekt een nieuwe fase aan voor KWF. Ik heb de afgelopen jaren met geweldig veel genoegen deel mogen uitmaken van een fantastische organisatie, waarin veel is gebeurd en bereikt, zowel binnen de organisatie als daarbuiten. Ik sluit een mooie periode af en ben ongelofelijk trots op mijn medewerkers. Ik zie uit naar een nieuwe rol waarin ik wederom een bijdrage mag leveren aan de maatschappij”.

De procedure voor een nieuw bestuur wordt binnenkort opgestart.

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress