Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
22 sep 2017

Donatie voor KWF populair als verjaardagscadeau

e herkent het vast wel: binnenkort een verjaardag. Wat zal ik geven? Wat zal ik antwoorden als me gevraagd wordt wat ik graag wil hebben? Bijna driekwart van de Nederlanders wil een donatie geven (72%) aan een goed doel zoals KWF Kankerbestrijding, als iemand dat voor zijn verjaardag zou vragen. Dat blijkt uit onderzoek van GfK (2017) in opdracht van KWF Kankerbestrijding. Met `Kadoneren` vraagt de jarige in plaats van een cadeau een donatie voor de bestrijding van kanker.
 

Aanstaande zondag meeste mensen jarig

Op 24 september zijn de meeste mensen jarig in Nederland, wellicht omdat het 9 maanden daarvoor kerstvakantie is. De meerderheid van de jarigen (60%) geeft aan dat het best lastig is om een cadeau te verzinnen voor zijn of haar verjaardag. Iets meer dan de helft (53%) vindt het moeilijk een cadeau te verzinnen voor een ander. 
 

Vreemde cadeaus

Ook blijkt uit het onderzoek dat 80% van de ondervraagden wel eens een cadeau heeft gekregen dat niet in de smaak viel. Een greep uit de antwoorden: een kussen dat aangesloten kan worden op de radio, een dvd terwijl je geen dvd-speler hebt om deze af te spelen en een schilderij met een struisvogel erop, terwijl de ontvanger ooit gebeten is door zo`n dier.
Kadoneren bestaat sinds begin dit jaar en biedt een alternatief voor jarigen die geen cadeau willen, maar wel een wens hebben. De donaties komen ten goede aan de doelstellingen van KWF: meer onderzoek naar kanker, minder kanker door middel van voorlichting en preventie en een betere kwaliteit van leven voor mensen die kanker hebben, of hebben gehad.

Kadoneren | KWF Kankerbestrijding

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress