Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
30 dec 2016

Duizenden lampionnen verlichten de Afsluitdijk

6223 lampionnen hebben de Afsluitdijk vanavond tijdens een unieke actie van KWF Kankerbestrijding van begin tot eind verlicht. Iedere lampion is voorzien van een naam om steun te betuigen aan iedereen die met kanker te maken heeft, ziek is geweest of is overleden aan de gevolgen van deze ziekte. Online konden mensen een lampion bestellen en een persoonlijke boodschap achterlaten. Donateurs van de lampionnen hebben met dit persoonlijke gebaar een bijdrage geleverd aan kankerbestrijding; de opbrengst van deze actie komt ten goede aan nieuwe doorbraken in kankeronderzoek.

Er is om een symbolische reden gekozen voor de Afsluitdijk. De dijk heeft een verbindende functie en is daarnaast ook een van de donkerste plaatsen in Nederland. Een 30 kilometer lang lint van 6223 lampionnen zorgde voor een imponerend schouwspel. Samen met Rijkswaterstaat en De Nieuwe Afsluitdijk heeft KWF een indrukwekkend moment gecreëerd, waar we denken aan iedereen die geraakt is door kanker. Een aantal bekende Vrienden van KWF, zoals Gijs Staverman, Ruud Feltkamp, Mirella van Markus, Fidan Ekiz en Maarten van der Weijden hebben ook een persoonlijke lampion gedoneerd.

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress