Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkelbusjes Scholen Bedrijven Uitvaartcollecte Collecte feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilliger winkelbusjes Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
17 nov 2020

Hart van lampionnen voor kankerpatiënten dit jaar in Madurodam


André van Duin, Wendy van Dijk, Tino Martin en Gerard Joling branden lampion voor dierbare


Op zondag 20 december wordt een hart met lampionnen verlicht in Madurodam. Met deze jaarlijkse actie steekt KWF iedereen die met kanker te maken heeft, een hart onder de riem. Na een jaar waarin de wereld in zijn greep werd gehouden door het coronavirus, is het meer dan ooit nodig om aan het einde van het jaar stil te staan bij iedereen die door kanker is getroffen.
 

Jubileumjaar

De lampionnenactie van KWF vindt dit jaar voor de 5e keer plaats. Eerder werden de Afsluitdijk, het middelpunt van Nederland in Lunteren, Paleis Soestdijk en het Olympisch Stadion verlicht. Dit jaar zal Madurodam het decor zijn. Iedere lampion is voor een dierbare. Zo denken we tijdens de donkere dagen van het jaar aan mensen die we missen, aan mensen die nu met kanker te maken hebben en aan iedereen die extra steun kan gebruiken in deze periode.

In dit jubileumjaar is de keuze voor Madurodam vanzelfsprekend, want het Haagsche themapark is in 1952 opgericht als hoop voor de toekomst, maatschappelijk betrokken en is bovendien tijdens de decembermaand prachtig verlicht.
 

Nederland geeft licht

Het ontbrandingsmoment wordt op 20 december live uitgezonden op SBS 6 vanuit Madurodam, waarbij letterlijk en figuurlijk heel Nederland wordt verlicht. Leonie ter Braak en Mirella van Markus presenteren deze bijzondere tv-uitzending. Beiden hebben het programma eerder gepresenteerd, wat veel indruk op hen maakte. Leonie: “Elke lampion staat voor een verhaal. Om al deze lampionnen te zien, is heel indrukwekkend.” Mirella van Markus zal zelf ook een lampion doneren. “Ik doe dit voor alle kinderen met kanker, want juist zij hebben nog een heel leven voor zich. Levensreddend onderzoek kan ervoor zorgen dat zij hun leven ook kunnen gaan leven.”
Wederom zal een aantal bekende Nederlanders een lampion voor een dierbare laten branden; dit jaar zijn dat André van Duin, Wendy van Dijk en Gerard Ekdom. Optredens zijn er van Gerard Joling, Edsilia Rombley en Tino Martin. Vanwege de coronamaatregelen is er dit jaar geen publiek aanwezig bij de verlichting.
 

Corona en kanker

Het was een zwaar jaar voor kankerpatiënten vanwege de coronapandemie. Zorg is uitgesteld, er zijn veel minder mensen naar de huisarts gegaan met klachten en onderzoek heeft vertraging opgelopen. Ook is er vanwege het niet doorgaan van acties minder geld opgehaald voor onderzoek. De opbrengst van de gedoneerde lampions gaat naar onderzoek, preventie, een betere kwaliteit van leven voor mensen die ziek zijn geweest en zorg rond de palliatieve levensfase. 

Met de verlichting van Madurodam steunen we heel Nederland in de donkere dagen. 1 op de 3 Nederlanders krijgt in zijn of haar leven de diagnose kanker. Kanker raakt ons dus allemaal.

 ‘Nederland geeft licht’ is te zien op 20 december vanaf 17.00 uur op SBS6.

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress