Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
10 dec 2019

KWF Collecteweek haalt € 5,8 miljoen op voor kankerbestrijding

De 70e KWF-collecteweek van KWF Kankerbestrijding heeft € 5.846.566 opgebracht, dat is € 60.000 meer dan vorig jaar. Donaties via QR codes leverden ruim € 200.000 op, en daarmee is mobiel doneren doorgebroken. Johan van de Gronden, directeur KWF Kankerbestrijding, is trots: ‘Hulde aan alle collectanten en gulle gevers. Dankzij de massale steun van zoveel Nederlanders kunnen we ons blijven inzetten voor een betere behandeling en een goede kwaliteit van leven met of na kanker.’

Ruim 80.000 collectanten hebben geld ingezameld voor kankeronderzoek en hiermee is het de grootste collecte van Nederland. KWF Kankerbestrijding bestaat 70 jaar en de KWF-collecteweek, traditioneel in de eerste week van september, blijft een belangrijke steunpilaar als het gaat om het ophalen van geld.
 

Nieuwe manier van collecteren

Dit jaar was het ook mogelijk om te collecteren met een QR-code. Op maandagavond 18.50 uur werd er zoveel gescand (166 keer per minuut), dat het systeem de vele transacties niet kon verwerken. In totaal haalden collectanten met een QR code € 201.057 op.

Uit onderzoek blijkt dat de collecte wordt gewaardeerd vanwege het eenmalige en anonieme karakter van de gift. Dat is met een gift via de QR-code ook gegarandeerd. 

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress