Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
03 feb 2017

KWF geeft 4 februari Wereldkankerdag antwoord op vragen

In 2016 kregen ruim 108.400 Nederlanders de diagnose kanker: 2.500 patiënten meer dan in 2015, blijkt uit nieuwe cijfers van Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). Kanker raakt ons allemaal. Maar iedereen heeft zijn eigen vragen. Op Wereldkankerdag zit een speciaal team van artsen, onderzoekers en oncologieverpleegkundigen klaar om via kwf.nl/wereldkankerdag te chatten of te bellen. Gezicht van dit evenement is RTL 4-weerman Dennis Wilt, die uit eigen ervaring weet hoe het is als je vragen over kanker hebt.
 

Dennis Wilt: ‘Ik zat ook met vragen’

Dennis Wilt, meteoroloog bij RTL 4, weet hoe het is als je met vragen zit. Wilts dochter kreeg op jonge leeftijd leukemie, maar gelukkig gaat het nu goed met haar.

Wilt: ‘Toen de kinderarts leukemie vaststelde waren we volledig in shock. Tegelijkertijd gaan er direct zo veel vragen door je hoofd. En niet alleen bij ons als ouders, maar ook bij onze familie en vrienden. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om ergens met deze vragen terecht te kunnen. En om je ervaringen te delen met lotgenoten. Dat KWF hierin hulp biedt, is heel belangrijk.’

Zo kun je via kanker.nl, een initiatief van KWF Kankerbestrijding, de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties NFK en IKNL, alle informatie over kanker vinden, je ervaringen delen en in contact komen met mensen die in dezelfde situatie zitten.
 

Welke vraag je ook hebt, je kunt ze allemaal stellen

Op Wereldkankerdag zit van 12:00-15:00 uur een speciaal team van experts klaar voor alle vragen over kanker. Je kunt het team volgen via een livestream op kwf.nl/wereldkankerdag en met hen chatten of bellen met al je vragen over kanker. Alle andere dagen in het jaar zijn we er natuurlijk ook voor betrouwbare medische informatie over kanker en het uitwisselen van ervaringen over kanker op kanker.nl.
Hier vind je alle informatie over kanker. Maar kun je ook ervaringen delen en in contact kan komen met lotgenoten en naasten van mensen met kanker. Voor telefonisch contact is er de gratis Kanker.nl Infolijn voor informatie en advies: 0800-022 66 22.

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress