Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
09 jan 2020

KWF: jaarlijks bijna €17 miljoen voor kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek

KWF Kankerbestrijding en het Nederlands Kanker Instituut - het onderzoeksinstituut van het Antoni van Leeuwenhoek- hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend voor de komende 5 jaar. Hiermee is jaarlijks een bedrag van 16,8 miljoen euro gemoeid, dat bestemd is voor hoogwaardig kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek (AVL).

Fred Falkenburg, directeur KWF Kankerbestrijding: ‘Het AVL is door de jaren heen uitgegroeid tot een oncologisch topinstituut, nationaal en internationaal, vanwege de krachtige combinatie van excellent onderzoek en hoogwaardige patiëntenzorg en het vermogen wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar de praktijk. Dit is in het belang van de patiënt, en dankzij onze donateurs kunnen we daar een krachtige impuls aan geven.”

René Medema, bestuursvoorzitter en directeur Wetenschapsbeleid van het AVL, is verguld met de hernieuwde overeenkomst: “De band tussen KWF en het AVL is sterk en gaat terug tot 1951. In die jaren zijn we er steeds beter in geslaagd om kanker te doorgronden en beter te behandelen. Dat KWF ons steunt met deze financiering, getuigt van een groot vertrouwen in ons werk.”  

KWF en het AVL trekken de komende jaren samen op aan de hand van drie thema`s:  

1. De resultaten van wetenschappelijk onderzoek moeten nog sneller bij de patiënt terecht komen. Door gerichte doorontwikkeling van wetenschappelijk laboratoriumonderzoek naar de praktijk, kunnen onderzoeksresultaten zo snel mogelijk tot toepassing bij patiënten leiden.

2. Nieuwe en bestaande geneesmiddelen moeten beter beschikbaar worden. KWF en het AVL ontwikkelen nieuwe modellen voor productie en registratie van kankermedicijnen en werken samen in de beïnvloeding van overheidsbeleid om barrières te doorbreken, die de toegang tot nieuwe geneesmiddelen en nieuwe technieken belemmeren.

3. Betere kwaliteit van leven voor iedereen die met kanker te maken heeft, of heeft gehad. ‘Kwaliteit van leven’ is een van de vijf focusgebieden van het Antoni van Leeuwenhoek. Door innovatief onderzoek naar wat er op psychosociaal vlak met mensen gebeurt als ze ziek zijn of zijn geweest en de resultaten te implementeren in de zorg, kan het AVL een belangrijke bijdrage leveren aan een goede kwaliteit van leven tijdens en na kanker.

Podcast
Luister hier naar een podcast, waarin Vriend van KWF Roelof Hemmen in gesprek gaat met directeur van KWF Fred Falkenburg en René Medema, bestuursvoorzitter en directeur Wetenschapsbeleid van het AVL. Hierin bespreken ze het belang voor patienten van deze financiering.

open.spotify.com/show/1hlbQkzXXF1R2fH3clr2iq?si=-VEl51G_QxSDzpvLpeDxqg

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress