Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
08 mei 2018

KWF jaarverslag: ruim 146 miljoen voor kankerbestrijding

In 2017 heeft KWF Kankerbestrijding een bedrag van € 146,6 miljoen ontvangen, waarvan € 124,6 miljoen door eigen fondsenwerving. Er is € 133,6 miljoen besteed aan onderzoek, preventie en projecten die bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor mensen die kanker hebben, of hebben gehad. Deze en andere cijfers staan in het Jaarverslag 2017, dat vandaag is gepubliceerd.

‘KWF is diep verankerd in de maatschappij, met bijna een miljoen donateurs en honderdduizend vrijwilligers. Zij hebben ons een fantastisch bedrag toevertrouwd. We zijn hen en het oncologische onderzoeksveld, ontzettend dankbaar voor hun inzet voor de kankerbestrijding. Samen komen we dichterbij de dag waarop niemand meer hoeft te sterven aan kanker’, aldus Sigrid Attema – van den Broek en Koos Boering directie a.i. van KWF.
 

Hoogtepunten in 2017

€ 58 miljoen is toegekend aan 118 nieuwe oncologische onderzoeksprojecten. Een andere belangrijke onderzoeksmijlpaal is de start van Oncode Institute, dat dankzij financiering van KWF en drie ministeries (Economische Zaken, Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) van start is gegaan. Binnen dit instituut komt de top van het Nederlandse fundamentele kankeronderzoek samen om versneld de code van kanker te kraken.

KWF maakte zich ook in 2017 hard voor de toegankelijkheid van kankermedicijnen: als voorzitter van de European Cancer Leagues Access to Medicine versterkten we vorig jaar onze samenwerking van 6 naar maar liefst 25 Europese Kankerbestrijdingsorganisaties, die als doel hebben om innovatieve kankermedicijnen toegankelijk te houden voor kankerpatiënten in Europa.

Een belangrijke stap om kanker te voorkomen was de gang naar de rechter: KWF sloot zich aan bij de aangifte tegen tabaksfabrikanten om de sjoemelsigaret aan te pakken. Deze stap kreeg navolging uit alle hoeken van de maatschappij: gemeentes, zorgverleners en ziekenhuizen besloten om ook aangifte te doen.
 

Innovatie

Donateurs konden dit jaar voor het eerst een online collectebus aanmaken in de collecteweek. Ook bereikten we onze achterban op verschillende momenten met livestreams, webinars en chatmogelijkheden met specialisten op het gebied van kanker.
 

Fondsenwerving

Een groot gedeelte van de opbrengsten in 2017 werd verkregen uit nalatenschappen € 47,5 miljoen. De collecteweek bracht ruim € 5,9 miljoen  op. Het totaal aan donaties & giften bedroeg maar liefst € 43,3 miljoen. Tijdens 33 SamenLopen voor Hoop is door ruim 29.000 deelnemers een bedrag van € 3,2 miljoen ingezameld.

Net als in voorgaande jaren waren afgelopen jaar vele duizenden mensen op de been om geld in te zamelen voor KWF. En met succes. Dankzij tal van zogeheten acties derden werd er in totaal € 17,8 miljoen opgehaald. In 2017 is het kostenpercentage van KWF uitgekomen op 16%. Dit percentage ligt ruim onder de door het CBF gestelde indicatie van 25%.

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress