Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
21 apr 2016

KWF Marathonweken haalt 1.022.710 euro op

Met de KWF Marathonweken is het bijzondere bedrag van 1.022.710  euro opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. De apotheose vond plaats in de live televisieuitzending 'Marathon Live' op NPO1 (AVROTROS) gepresenteerd door Caroline Tensen en Annemieke Schollaardt. Ook was 'Marathon Live' 16 uur lang te horen op NPO Radio 2 met Gerard Ekdom. De afgelopen 10 weken is bekend en onbekend Nederland in actie gekomen om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Voor een dierbare tegen kanker. De marathon staat symbool voor kankeronderzoek. Het gaat om doorzettingsvermogen, het is een lang en intensief traject waar onderzoekers dag in dag uit, zeven per week kanker om steeds dichterbij het doel te komen: de dag dat niemand meer sterft aan kanker.  

KWF directeur Michel Rudolphie: ‘Ik ben heel trots op dit resultaat. Het is de eerste keer dat Nederland opgeroepen hebben om marathonsacties op te zetten om geld in te zamelen tegen kanker. Wat mij betreft start vandaag een nieuwe traditie.’
 

Marathon Live

In het AVROTROS NPO1 tv – programma ‘Marathon Live’ onthaalden Caroline Tensen en Annemieke Schollaardt tal van initiatiefnemers van acties, patiënten en onderzoekers. Het indrukwekkende verhaal van juf Leny, die verrast werd door haar leerlingen met een Stoepkrijtmarathon. De hoopvolle actie van Olympisch kampioen Maarten van der Weijden die vertelde over zijn zwemmarathon van 42 kilometer en de finish van NPO Radio 2 – DJ Wouter van der Goes live in de Schouwburg in Almere. Hij heeft op de fiets van zijn vorig jaar overleden vader een rondje Markermeer afgelegd.
 

NPO Radio 2

DJ’s van NPO Radio 2 zijn ook in actie gekomen om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Gerard Ekdom nam de Radiomarathon van 16 uur presenteren voor zijn rekening, Stefan Stasse organiseerde een open podium marathon en luisteraars hebben geld gedoneerd om zo een DJ te sponsoren.  

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress