Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
05 sep 2016

KWF presenteert nieuwe ambassadeurs bij start collecteweek

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 10 september lopen honderdduizend vrijwilligers langs de deuren om geld in te zamelen voor nieuwe doorbraken in kankeronderzoek. Kanker raakt ons allemaal: 1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Daarom wordt er door de vrijwilligers bij maar liefst 6 miljoen huishoudens aangebeld. Dit maakt de KWF-collecteweek de grootste collecte van Nederland. Met de start van de collecteweek verwelkomt KWF ook zes Bekende Nederlanders die zich als ‘vrienden van KWF’ aan ons verbinden: Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden, SBS presentatrice Mirella van Markus, Acteur Ruud Feltkamp, radio- en tv presentator Roelof Hemmen, DJ Don Diablo en documentairemaakster Fidan Ekiz. Samen zetten we ons in voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor (ex-)kankerpatiënten.

De kans om kanker te overleven wordt gelukkig steeds groter. Afgelopen vrijdag bracht het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) naar buiten dat er steeds minder mensen aan kanker sterven. Was in 1948 nog 25% van de mensen 5 jaar na een kankerdiagnose in leven, nu is dat gestegen naar 62%. Dat komt doordat we beter in staat zijn om eerder de diagnose te stellen en door wetenschappelijk onderzoek is de behandeling van een aantal tumorsoorten sterk verbeterd.
 

Nieuwe KWF-campagne: ‘Geef mij tijd’

De collectanten en alle andere vrijwilligers zetten belangeloos hun tijd in. Tijd die dankzij donaties voor onderzoek kan worden omgezet in waardevolle tijd voor de patiënt. Tijd is van onschatbare waarde voor mensen met kanker. De opbrengst van de collecteweek wordt besteed aan onderzoek naar onder andere hoogstaande medicijnen, immunotherapie en andere revolutionaire doorbraken waardoor patiënten meer tijd krijgen. In de nieuwe KWF-campagne 'Geef mij tijd' laten we zien waarom tijd zo belangrijk is en hoe je met een donatie aan KWF een patiënt meer tijd kunt geven.
 

De collecteweek leeft

Dat de collecteweek leeft, blijkt uit cijfers van afgelopen jaar. In 2015 steeg de collecteopbrengst van KWF in 2015 voor het eerst sinds 2008. Er werd €6.248.000 opgehaald, een stijging van €21.000 ten opzichte van een jaar eerder. Dankzij dit bedrag konden we nieuwe stappen maken op het gebied van onze drie missiedoelen: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor patiënten. 
 

Ambassadeurs zetten zich in voor KWF

KWF presenteert vandaag ook 6 enthousiaste ambassadeurs. Deze prominente vertegenwoordigers van KWF hebben allen een eigen intrinsieke motivatie, een eigen verhaal en hun eigen specifieke achtergrond. Wel hebben ze 1 ding gemeen: ze willen zich belangeloos inzetten om KWF te ondersteunen bij onze missie om kanker een halt toe te roepen. 

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress