Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
18 dec 2017

KWF vormt grootste verlichte hart van Nederland

Op vrijdag 29 december verlicht KWF Kankerbestrijding een hart van vele duizenden lampionnen. Op de lampion wordt met de hand de naam van een dierbare geschreven. Zo denken we tijdens de laatste dagen van het jaar aan mensen die er niet meer zijn, aan mensen die nu met kanker te maken hebben en aan iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. Met de opbrengst van de lampionnen financiert KWF nieuwe doorbraken in kankeronderzoek. Het hart komt in het letterlijke middelpunt van Nederland te staan, vlakbij Lunteren.
 

Elke lampion brandt voor een dierbare

1 op de 3 Nederlanders krijgt gedurende het leven de diagnose kanker. De ziekte raakt ons dus allemaal, direct of indirect. De periode rondom de feestdagen kan extra moeilijk zijn en daarom organiseert KWF deze bijzondere lampionnenactie. Iedereen kan online een lampion doneren voor een dierbare. Om deze geliefde te herdenken of een hart onder de riem te steken tijdens een moeilijke tijd. De donaties zijn bestemd voor kankeronderzoek.
 

Verlicht hart

Na het lange verlichte lint op de Afsluitdijk (2016), wordt dit jaar het middelpunt van Nederland vlakbij Lunteren verlicht. Deze locatie staat symbool voor heel Nederland. Samen denken we aan de mensen die op de lampions vermeld staan; zij hebben voor altijd een plekje in ons hart. Op een open plek midden in het bos wordt een enorm hart van duizenden lampionnen gevormd. Dit zorgt voor een schitterend beeld als het donker wordt en de duizenden lichtjes gaan branden. Via een livestream op de site van KWF is de verlichting van het indrukwekkende hart te volgen en komen verschillende donateurs en onderzoekers aan het woord.
 

Persoonlijke verhalen

Bekende en onbekende Nederlanders doneren een lampion. Zo hebben Albert Verlinde, Sjaak Swart, Edsilia Rombley en Addy van den Krommenacker voor hun dierbaren een lampion beschreven. Ook onbekende Nederlanders zoals Nicolien Beukers hebben een lampion gedoneerd: ‘Mijn lampion brandt voor Jiska, mijn lieve zus, ze werd 16 jaar. Ze heeft lichtjes in het hart achtergelaten bij zoveel mensen. Ik mis je’.

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress