Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
04 nov 2014

Muntendamprijs 2014 naar prof. dr. Liesbeth de Vries

KWF Kankerbestrijding heeft de 40e Prof. dr. P. Muntendamprijs toegekend aan prof. dr. Liesbeth de Vries (64). Zij krijgt de eervolle prijs ter waarde van 50.000 euro vanwege haar uitzonderlijke bijdrage aan de kankerbestrijding. De Vries heeft nieuwe samenwerkingsverbanden binnen het kankeronderzoek en de oncologische patiëntenzorg tot stand gebracht en  zich vastgebeten in het toepasbaar maken van onderzoeksbevindingen. Daarnaast zet zij zich op vrijwillige basis op diverse manieren in voor kankerbestrijding. De onderscheiding werd vrijdag uitgereikt in aanwezigheid van H.K.H. Prinses Beatrix tijdens het 65-jarig jubileum van KWF Kankerbestrijding.

Liesbeth de Vries is hoofd van de afdeling Medische Oncologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Ze heeft een bijzondere bijdrage geleverd aan het tot stand brengen van nationale én internationale onderzoeks- en zorgsamenwerkingsverbanden. Zo heeft ze grote consortia gecoördineerd, die zich vooral toespitsten op het inzetten van moleculaire beeldvormende technieken bij het op maat behandelen van kankerpatiënten (personalized medicine). Naast haar loopbaan als medisch oncologe is De Vries ook steeds actief in maatschappelijke functies,  zoals bij NWO/ZonMW, KNAW, de Gezondheidsraad en het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. Zij  was voorzitter van de Wetenschappelijke Raad van KWF Kankerbestrijding en bestuurslid (vice-voorzitter) van KWF. Ook is De Vries actief in adviesraden van patiëntenorganisaties en geeft zij onderwijs voor patiëntenverenigingen en leken.


Muntendamprijs

KWF Kankerbestrijding reikt sinds 1976 jaarlijks de prof. dr. P. Muntendamprijs uit aan personen met bijzondere verdiensten voor de kankerbestrijding in Nederland. Deze verdiensten kunnen liggen op terreinen als wetenschappelijk kankeronderzoek, patiëntenzorg, voorlichting, fondsenwerving, vrijwilligerswerk of anderszins. De Muntendamprijs bestaat uit een oorkonde en een penning. Daarnaast mag de prijswinnaar voor een bedrag van 50.000 euro een bestemming binnen de kankerbestrijding aangeven. 

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress