Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
18 nov 2021

Nederland geeft licht: lampionnenactie KWF dit jaar digitaal met drones

De lampionnenactie Nederland geeft licht van KWF Kankerbestrijding is dit jaar voor het eerst volledig digitaal. Door corona is het helaas niet mogelijk om een evenement te organiseren waar bezoekers hun lampion kunnen bekijken.
 

Digitale verlichting

Dit jaar wordt er geen fysiek hart van lampionnen gemaakt. Drones worden ingezet en staan symbool voor alle gedoneerde lampionnen. De betrokken BN’ers trekken met een bus door het hele land om bijzondere verhalen op te halen. Op die manier geeft heel Nederland licht voor iedereen die te maken heeft met kanker. Het programma wordt op 19 december om 17 uur uitgezonden op SBS6, samen met verhalen van patiënten en hun naasten.

Anouk Smulders en Mirella van Markus presenteren deze bijzondere tv-uitzending. Mirella: “Nederland geeft licht blijft een indrukwekkend programma. Al die verhalen raken me echt. En de verlichting wordt dit jaar, met behulp van drones en prachtige muziek, wel heel speciaal.” Anouk Smulders kijkt uit naar de bijzondere optredens. “Ik ben vereerd dat ik dit prachtige programma mag presenteren. Met artiesten als Jeroen van der Boom, Hans Klok en Samantha Steenwijk belooft het weer een warme en sympathieke uitzending te worden.”
 

Over de actie

Veel mensen leven dagelijks met de gevolgen van kanker. Gelukkig zorgen betere behandelingen voor een betere toekomst. Want hoewel steeds meer mensen kanker krijgen, leven er in Nederland ook steeds meer mensen langer én beter met en na kanker. Die betere toekomst is naast de belangrijke steun aan onze dierbaren dit jaar het doel van Nederland geeft licht. De opbrengst gaat niet alleen naar onderzoek en preventie, maar ook naar een betere kwaliteit van leven voor mensen die ziek zijn (geweest) en zorg rond de laatste levensfase.

Eerder werden onder andere de Afsluitdijk, het Olympisch Stadion en Madurodam verlicht. 

Nederland geeft licht is 19 december om 17.00 uur te zien op SBS6.

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress