Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
31 okt 2016

Programmamaker en journaliste Fidan Ekiz nieuwe ambassadeur


KWF Kankerbestrijding verwelkomt de Turks-Nederlandse programmamaker en journaliste Fidan Ekiz als ‘Vriend van KWF’. Omdat er nog te grote verschillen bestaan tussen allochtonen en autochtone Nederlanders als het gaat om het omgaan met kanker wil zij dit onderwerp bespreekbaar maken. Religieuze opvattingen over ziekte en zorg, taalbarrières en cultuurverschillen zorgen voor een taboe onder allochtonen.

De komende jaren zal een groeiend deel van de kankerpatiënten in Nederland - met name in de grote steden - van allochtone afkomst zijn. Bij het omgaan met kanker en de rol van de  Nederlandse gezondheidszorg speelt het gebrek aan kennis bij allochtonen over het lichaam, de ziekte zélf en mogelijkheden van genezing een grote rol. Fidan Ekiz: “Door openlijk over kanker te praten, te vertellen wat de ziekte inhoudt hoop ik dat ik kan bijdragen om de ziekte bespreekbaar te maken’.
 

‘Vrienden van KWF’

Fidan Ekiz sluit zich aan bij de andere vier ‘Vrienden van KWF’: Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden, SBS - presentatrice Mirella van Markus, DJ en acteur Ruud Feltkamp en radio- en tv presentator Roelof Hemmen. Samen met hen zet KWF zich in voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor (ex-)kankerpatiënten.

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress