Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
15 sep 2014

Ruim 1,6 miljoen euro voor SamenLoop voor Hoop 2014

Afgelopen weekend vond in Best de laatste SamenLoop voor Hoop van 2014 plaats. De SamenLoop voor Hoop is het 24-uurs wandelevenement ten bate van KWF Kankerbestrijding dat fondsenwerving en de sociale aspecten van kanker met elkaar combineert. Dit jaar werd het evenement op 26 plaatsen in Nederland georganiseerd met een totale opbrengst van ruim €1,6 miljoen


Groeiende belangstelling

Sinds 2006 is het aantal SamenLopen sterk gegroeid. In 2012 werd op 13 plaatsen in ons land een SamenLoop voor Hoop georganiseerd. In 2013 waren dat er 20 en liepen ongeveer 19.000 deelnemers mee, die gezamenlijk € 1,3 miljoen bij elkaar brachten. Dit jaar werd op 26 plaatsen in ons land een SamenLoop voor Hoop georganiseerd. Ruim 23.000 deelnemers brachten € 1,6 miljoen bij elkaar. Tijdens de verschillende kaarsenceremonies brandden dit jaar in totaal 60.000 kaarsen. De kaarsen worden aangestoken door de deelnemers en toeschouwers als een persoonlijke herinnering aan iemand die overleden is en een teken van hoop.

Michel Rudolphie algemeen directeur van KWF Kankerbestrijding: “De SamenLoop voor Hoop iseen goed voorbeeld van de veranderende trend in fondsenwerving. We zien steeds vaker dat mensen graag iets meer doen voor de strijd tegen kanker dan alleen geld geven. Wij zijn ontzettend blij met al die acties, omdat deze naast meer geld voor belangrijk kankeronderzoek ook zorgen voor het beter bespreekbaar maken van de ziekte kanker. We geloven er echt in dat de SamenLoop de solidariteit met (ex)kankerpatiënten versterkt. We rekenen erop dat we in 2015 kunnen uitgroeien naar zo’n 40 SamenLopen.”


Het idee achter de SamenLoop voor Hoop 

KWF Kankerbestrijding introduceerde in 2006 de SamenLoop voor Hoop in Nederland, in navolging van het Amerikaanse Relay for Life. Een SamenLoop voor Hoop speelt in op het gevoel van saamhorigheid, waarbij lokale (ex-) kankerpatiënten, de zgn. survivors, een centrale rol vervullen. Deze survivors (mensen die ooit in hun leven de diagnose kanker hebben gekregen) openen het evenement met een startronde als levend bewijs van de hoop in de strijd tegen kanker. Vervolgens wandelen teams van ieder 10 tot 15 deelnemers rond een sportveld, in een park of op een uitgezet (besloten) parcours in een stad. De wandeling duurt in het totaal 24 uur waarbij de teamleden elkaar afwisselen. Die 24 uur staan symbool voor de strijd tegen kanker, die ook 24 uur per dag doorgaat.

Zodra het donker wordt vindt de kaarsenceremonie plaats. Dan is er voor iedereen ruimte om stil te staan bij persoonlijke ervaringen, zowel de vreugdevolle als de verdrietige. Dit deel van Samenloop voor Hoop is voor de meeste deelnemers het meest indrukwekkende gedeelte van de tocht. Na 24 uur wordt gezamenlijk de slotronde gelopen.


Betere overlevingskansen door kankeronderzoek

KWF zet zich al 65 jaar in voor de gezamenlijke strijd tegen kanker. Er is in deze 65 jaar veel vooruitgang geboekt. Zo is het percentage van kankerpatiënten dat vijf jaar na diagnose nog in leven is, gestegen van gemiddeld 25% in 1949 naar 61% in 2013. Vooraanstaande kankeronderzoekers stellen dat ontwikkelingen op het gebied van immunotherapie en personalized medicine de overlevingskansen nog verder kunnen verbeteren.

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress