Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
30 sep 2020

Ruim de helft van de naasten krijgt geen ondersteuning aangeboden als een dierbare borstkanker krijgt

Er is te weinig ondersteuning voor naasten van borstkankerpatienten. Dat blijkt uit onderzoek* onder kinderen, partners, vrienden en collega’s van borstkankerpatiënten. Zij willen meer hulp om hun dierbare te ondersteunen. En, ook om zelf om te kunnen gaan met de ziekte en alle veranderingen en emoties die dit met zich meebrengt. Het aanbieden van deze ondersteuning door zorgverleners (o.a. huisarts en in het ziekenhuis) is zeer gering, het gebeurt maar bij 10% of minder. Daarom vraagt Pink Ribbon in de borstkankermaand (oktober) extra aandacht voor de omgeving van vrouwen met borstkanker. 
 

Activiteiten Pink Ribbon in de borstkankermaand 

Traditiegetrouw worden er bij de start van de borstkankermaand wereldwijd objecten roze uitgelicht. In Nederland is dat deze keer de Boeing 747 die in de tuin staat bij het Corendon Village Hotel in Amsterdam. Deze zal de gehele borstkankermaand roze kleuren. Daarnaast wordt net als voorgaande jaren de Pink Ribbon Armband waarvan de opbrengst aan borstkankeronderzoek besteed wordt. Door het hele land zijn er tal van acties van particulieren en bedrijven waarmee geld wordt opgehaald om borstkankeronderzoek te financieren. Kijk voor meer informatie op pinkribbon.nl.  
 
*Onderzoek B-force  
De cijfers in dit persbericht zijn afkomstig van B-force, de online vragentool van patiëntenvereniging Borstkankervereniging Nederland. De online vragenlijst is ingevuld door ruim 700 mensen. Meer informatie en resultaten kun je vinden op borstkanker.nl.

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress