Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
01 jul 2014

Tweede Kamer kiest met rookvrije horeca voor gezondheid

Vandaag heeft de Tweede Kamer besloten de uitzondering op het rookverbod voor kleine cafés op te heffen. Daarmee worden alle horecagelegenheden in Nederland binnenkort geheel rookvrij. KWF Kankerbestrijding, het Longfonds, de Hartstichting, Tabaknee.nl  en Clean Air Nederland, verenigd in de Alliantie Nederland Rookvrij, zijn blij met de uitslag van de stemming in de Tweede Kamer. Door dit besluit, dat nog door de Eerste Kamer moet worden goedgekeurd, komt een einde aan een jarenlange onduidelijke situatie en wordt de gezondheidsschade door meeroken verder teruggedrongen. Jaarlijks sterven in Nederland meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van (mee)roken.

De verwachting is dat het wetsvoorstel per 1 januari 2015 wordt ingevoerd. De partners binnen de Alliantie Nederland Rookvrij zijn blij met de toezegging van staatssecretaris Van Rijn dat succesvolle invoering alleen mogelijk is als deze wordt begeleid  door een duidelijke voorlichtingscampagne.  Ervaringen uit het buitenland laten zien dat een publiekscampagne die wijst op de schade door meeroken van belang is voor een goede implementatie van de wet.

Naast een voorlichtingscampagne is ook duidelijke handhaving en naleving van de wet noodzakelijk. De staatssecretaris heeft tijdens de behandeling van het wetsvoorstel al toegezegd hier goed naar te willen kijken. Hij heeft concreet de ambitie uitgesproken om op relatief korte termijn in alle cafés dezelfde nalevingspercentages te behalen als in restaurants.

KWF Kankerbestrijding, het Longfonds, de Hartstichting en Clean Air Nederland zijn met ca. 30 andere organisaties partner in de Alliantie Nederland Rookvrij!, een actief netwerk dat staat voor een rookvrij Nederland, waar niemand meer (over)lijdt aan de gevolgen van roken.

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress