Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Landelijk nieuws
08 feb 2016

Vandaag startsein van 'KWF Marathonweken'

Kanker raakt ons allemaal. Per uur krijgen twaalf mensen in Nederland te horen dat ze kanker hebben. Dat zijn ruim honderdduizend mensen per jaar. Vrijwel iedereen kent wel iemand die met kanker te maken krijgt. Steeds vaker merken we dat mensen in actie willen komen, iets willen doen voor hun dierbare. Daarom roept KWF Kankerbestrijding heel Nederland op om tijdens de ‘KWF Marathonweken’ een persoonlijke marathonactie te starten, geld in te zamelen voor kankeronderzoek en samen te strijden voor het einde van kanker. Iedereen kan meedoen. Van dansmarathons tot triatlons en van bak(fiets)marathons tot breimarathons; iedereen is vrij om er zijn eigen invulling aan te geven. De ‘KWF Marathonweken’ beleven hun ontknoping in een grootse tv-show, die op woensdag 20 april live om 20.30 uur wordt uitgezonden bij AVROTROS op NPO 1. De presentatie van deze bijzondere avond is in handen van Caroline Tensen.

Een marathon is een metafoor voor kankeronderzoek. Het is een lang, intens traject. Het vergt veel uithoudingsvermogen en het is een lange weg waarbij we het einddoel – het einde van kanker – voor ogen hebben. Kanker is niet één ziekte, maar slechts een verzamelnaam voor honderden kankersoorten.  Elke soort vraagt om een unieke behandeling voor de patiënt. Het onderzoek naar kanker heeft als doel kanker te verslaan, maar is tevens een kwestie van jarenlange investering in onderzoek: een marathon op zich. We zijn er nog niet, maar komen steeds dichterbij.
 

Marathonacties

KWF Kankerbestrijding roept heel bekend en onbekend Nederland op om tijdens de ‘KWF Marathonweken’ een marathonactie te starten en hiermee geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Iedereen kent toch wel een geliefde, vriend of collega die te maken heeft deze ziekte? Dus zet onmacht om in kracht en start een marathonactie voor KWF!
 

Live tv-show

Op woensdagavond 20 april presenteert Caroline Tensen de hartverwarmende live tv-show omtrent de ‘KWF Marathonweken’, waarin een aantal bijzondere marathons hun ontknoping beleven en de resultaten van de acties bekend worden gemaakt. Bekende en onbekende actievoerders vertellen over hun persoonlijke motivatie achter hun acties en wetenschappers komen aan het woord over het belang onderzoek en de urgentie van investeringen. “Samen komen we steeds dichterbij. Dichterbij nog meer kennis, nieuwe successen, betere behandelingen. Dichterbij die ene dag, de dag dat we kanker verslaan. Dus bedenk een actie, trommel al je vrienden op, zamel geld in en ga van start!”, aldus de bijzonder gemotiveerde Caroline Tensen. De live tv-show is op woensdag 20 april om 20.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress