Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Lokaal nieuws
29 aug 2014

Burgemeester Meijer huldigt KWF-collecteheld Amanda van Dijk

Vandaag heeft burgemeester Meijer Amanda van Dijk gehuldigd als KWF-collecteheld. Dit gebeurde in het kader van de 65e collecteweek van KWF, die komende maandag begint.  Duizenden vrijwilligers gaan dan alle deuren in Nederland langs om geld op te halen voor kankeronderzoek. In Zwolle zetten ruim 600 collectanten zich in voor de gezamenlijke strijd tegen kanker. Jaarlijks krijgen ruim 100.000 Nederlanders de diagnose kanker. Omgerekend naar het aantal inwoners van de stad Zwolle zijn dat gemiddeld ongeveer 2 Zwollenaren per dag. 
Amanda van Dijk, afgestudeerd aan de kunstacademie, richting beeldend docent en momenteel eerstegraads docent, is sinds 3 jaar collectant voor KWF Kankerbestrijding. Ze werkt sinds maart van dit jaar op het CCC in de Veerallee. Ze besloot zich in te zetten voor KWF toen bij haar voormalige school in de tweede klas een 13-jarige jongen leukemie kreeg. Die leerling kreeg op 4 december te horen dat hij ziek was en met kerstavond was het voorbij. Amanda trommelde de dag na kerst alle leerlingen op om schilderijen te maken, zodat de leerlingen op een creatieve manier met hun verdriet en rouw konden omgaan. Deze collectieve rouwverwerking was heel fijn voor iedereen. Het was zo heftig dat iemand op zo’n jonge leeftijd opeens uit het leven kan worden gehaald. Amanda had zich in die tijd zo machteloos gevoeld, een gevoel wat ze nooit meer opnieuw zou willen voelen.
In Zwolle zijn meer dan 600 collectanten actief tijdens de collecteweek. Een grote logistieke uitdaging. Burgemeester Meijer: “Ik heb heel veel waardering voor de inzet van Amanda. Alle vrijwilligers hebben zo hun eigen verhaal en eigen ervaring. Door Amanda te huldigen hoop ik ze allemaal een hart onder de riem te steken.” Amanda van Dijk: ”Ik vind het een hele eer om gehuldigd te worden als KWF-collecteheld. Ik wil heel graag dat jongeren leren dat je niet machteloos hoeft toe te kijken. Je kunt met vrijwilligerswerk echt wat bereiken.”
 

Collectehelden

In alle provincies zijn deze week KWF-collectehelden gehuldigd door de burgemeester van zijn of haar stad. De collecteheld is iemand met een bijzonder verhaal die zich op onnavolgbare wijze heeft ingezet rondom de collecte van KWF. Burgemeesters als Henk Jan Meijer, Eberhard van der Laan, Annemarie Jorritsma, Jan van Zanen en Onno Hoes zetten daarmee symbolisch alle 100.000 vrijwilligers van KWF Kankerbestrijding in het zonnetje.

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress