Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Lokaal nieuws
25 mei 2014

Saamhorige KWF SamenLoop

Zondag 25 mei werd om 14.00 uur de 2e editie van de Zwolse KWF SamenLoop voor Hoop afgesloten. De indrukwekkende 24 uurs wandelestafette bracht een fantastisch bedrag op van € 80.000,00!!
Het bedrag komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker, maar er gaat ook een deel naar de twee Zwolse inloophuizen IntermeZZo en De Zonnesteen.

Hoewel geld een belangrijke drijfveer is, is de KWF SamenLoop vooral ook een feest van hoop en leven. De start is direct al een hoogtepunt waarbij (ex) kankerpatiënten een korte ronde liepen als levend bewijs dat onderzoek naar kanker nodig is, maar zeker ook loont. Rond 19.30 uur arriveerde Maarten van der Weijden, oud Olympisch kampioen lange afstandszwemmen en ambassadeur van KWF Kankerbestrijding. Hij hielt een indrukwekkende speech waarin hij o.a. alle vrijwilligers bedankte voor hun inzet.

Een ander hoogtepunt was de kaarsenceremonie om 23.00 uur. Bijna 1800 kaarsenzakken stonden langs het parcours, er was een minuut stilte en er werd een gedicht voorgedragen.
Tijdens de vele activiteiten op het festivalterrein bij Landstede Sportcentrum (Berkum) werd door jong en oud van alles georganiseerd om ook tijdens het evenement nog geld op te halen. De onderlinge saamhorigheid was groots. En doordat het weer ook perfect was, kan worden teruggekeken op een fantastisch evenement, met veel dank aan de organisatoren.

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress