Home Nieuws Lokaal Landelijk
Help mee! Vrijwilligers Collecte Acties Winkel in actie Scholen Bedrijven Doneren bij uitvaart Donatie bij een feestgelegenheid
Wat is kanker? Links
Vrijwilligersteam Zwolle Vacatures Wijkhoofd Collectant Vrijwilligers acties organiseren
Contact
Lokaal nieuws
25 aug 2011

Thorbecke leerlingen laten zich informeren over kanker

Voorlichting motiveert inzet sponsoractie voor KWF Kankerbestrijding

120 eerstejaars leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap hebben begin mei een bezoek gebracht aan de Isala klinieken om zich te laten voorlichten over kanker, radiotherapie en chemotherapie. Het voorlichtingstraject is voortgekomen uit een sponsoractie. De leerlingen hebben in juni deelgenomen aan de 4 Engelse Mijlen, een jaarlijks terugkerende Zwolse loopwedstrijd binnen het Zwolse Halve Marathon Festival. Ook de leerlingen uit de eerstejaars sportklassen van Thorbecke hebben hier dus aan meegedaan. De scholengemeenschap heeft destijds in samenwerking met het bestuur van KWF Afdeling Zwolle besloten er een sponsorloop van te maken voor KWF Kankerbestrijding. Het bezoek aan de Isala klinieken heeft de leerlingen niet alleen meer informatie gegeven over wat kanker is, welke behandelmethoden er zijn en welk effect het heeft op een patiënt en diens omgeving. Het bezoek heeft ook een motiverend effect gehad. Iedereen heeft wel te maken met iemand uit zijn of haar omgeving die kanker heeft. Door beter te begrijpen wat kanker met mensen doet, weet je ook beter waar je je uiteindelijk voor inzet.

De sponsorloop is uiteindelijk fanatisch verlopen Het bedrag wat de leerlingen bij elkaar gelopen hebben is 7176,30 euro geworden. Een schitterend resultaat. Doordat dit bedrag boven de 5000 euro ligt, konden de leerlingen een keuze maken uit drie projecten waar het geld aan besteed kon worden. Uiteraard waren het projecten op basis van kinderkankeronderzoek. Het project waarvoor men gekozen heeft is geworden ‘Op zoek naar betere behandel- en prognosemethodes voor ALL bij kinderen’. Dit onderzoek vindt plaats in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

KOM IN ACTIE VOOR KWF

Voor kankeronderzoek is heel veel geld nodig. Kom ook in actie in Zwolle en zamel geld in voor KWF.

Aanmelden

Partners KWF Zwolle

Onderstaande partners dragen KWF ZWOLLE een warm hart toe. En daar zijn wij erg trots op en blij mee!

Aangeboden door Time2impress Deze website is aangeboden door Time2impress